Hoe maak je een kussenhoes met knoopsluiting?

Voor mijn vorige blog had ik de kussens al opgemeten. De afmetingen zijn 50x50cm. De (voor)kant waaraan de knopen worden bevestigd, is 50x30cm. Bij de vorige blog had ik de kussens al gemeten en deze waren 50x50cm. De kant waar de knopen komen worden 50x30cm dit werd bij mij de bovenkant. Je hebt deze extra ruimte nodig voor de knopen. De middenstukken die tussen de boven en onderkant komen worden 50x5cm.

Lees meer »

Hoe maak je een kussenhoes met rits sluiting?

Ik maakte mijn hoes voor een tuinstoelkussen en begon met het opnemen van de maten. Het kussen van de tuinstoel is vierkant en heeft de maten 50x50cm. Omdat het kussen een rits heeft, heeft het ook middenstukken. Deze middenstukken zijn 50x5cm. In 1 van de 4 middenstuk wordt de rits ingewerkt. Mijn kussenhoes is volgens dezelfde methode gemaakt.

Lees meer »

Hoe maak je een zomers tafelkleed?

Wauw, de stofjes die ik binnen kreeg van Budgetstoffen.nl zijn zo leuk, dat ik meteen aan de slag wilde gaan.  Maar waar begin je dan mee? Ik begon met het gele stofje met bloemenprint, waar ik een tafelkleed van mocht maken. Dit is een van de makkelijkste dingen om te maken en dus voor jullie leuk om mee te beginnen! 

Lees meer »