Veelgestelde vragen!

Kan ik een bestelling terug sturen? 

- Een bestelling mag je altijd terug sturen, zolang het aan de voorwaarden voldoet. Deze lees je hier.

Naar welke landen verstuur je bestellingen?

- We versturen je pakketje naar elk gewenst land. 

Hoe snel heb ik mijn bestelling in huis?

- Omdat de bestelling pas wordt gemaakt bij een aankoop, kan het langer duren dan je gewend bent van andere webshops. Wij proberen je bestelling zo snel mogelijk te maken en op te sturen. Daarbij zorgen we ervoor dat de bestelling binnen 2 weken in huis is. 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

- Je kunt de bestelling bij ons makkelijk afhalen. Zoek van te voren wel contact met ons op, dit kan via het kopje Contact. Bij afhalen kunnen we het zelfs nog doorpassen en bijvoorbeeld de lengte veranderen. 

Hoe vind ik de juiste maat?

- Wij hanteren onze maten uit een standaard maten tabel. Je kunt dus gewoon de maat bestellen die je ook bij andere webshops besteld. Twijfel je alsnog over een maat? Neem dan contact met ons op en we kijken samen naar de juiste maat voor jou! 

Gebruiken jullie fairtrade materialen?

- De meeste stoffen die wij gebruiken hebben een Fairtrade stempel. Daarbij is dit niet met alle fournituren die wij gebruiken. Mocht je hier vragen over hebben kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of via deze link. 

Op welke temperatuur moet ik dit product wassen?

- Aan elk product hangt een wasetiket, hierop staat precies hoe je een product kunt wassen en/of drogen en alle andere gebruikelijke icoontjes. Alle kleding is te wassen op 30 graden behalve wollen stoffen. Weet je het toch niet zeker of ben je het label kwijt? Neem dan contact met je op en ik help je!

Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

- Bij elke bestelling komt een bevestiging. Mocht je geen mail hebben ontvangen (ook niet in de spammail) laat het zo snel mogelijk weten via het contact formulier of de andere socials! 

Welke betaalmethodes bieden jullie aan?

- Je kunt bij ons betalen via Ideal, creditcard of met (klarna) achteraf betalen. 

Wanneer is mijn product weer op voorraad?

- Omdat onze producten pas worden gemaakt bij bestelling, is zolang de stof er is genoeg voorraad. Mocht de voorraad online "uitverkocht" zijn, kun je contact met mij opnemen om te kijken of het mogelijk is om nieuwe stoffen in te kopen. 

Kan ik een waardebon voor een vriendin kopen?

- Je kunt voor iedereen een waardebon kopen. Bij aankoop krijg je de waardebon opgestuurd of je haalt deze op, ook is het mogelijk om de waardebon in de mail te ontvangen! 

Hebben jullie ook een fysieke winkel?

- Nee helaas hebben we momenteel geen fysieke winkel. Wie weet komen er snel genoeg verkooppunten door heel Nederland.